הטכנולוגיה בשירות האינסטלציה: שעון מים דיגיטלי

חוסך במים ומסייע בקריאת נתונים ושליחת מידע למרכז בקרה: מה זה מד מים דיגיטלי, מה היתרונות והחסרונות שלו ואיך מתבצעת קריאת המונה? קבלו מדריך עם כל הפרטים

עוד במדריך
מה זה שעון מים דיגיטלי? מה היתרונות והחסרונות של שעון מים דיגיטלי? איך מתבצעת קריאת המונה בשעון מים דיגיטלי?

כבר לא מעט שנים מדברים על המעבר למדידת מים משעון מים מכני לשעון מים דיגיטליים, על מנת לשפר ולחסוך בהוצאות המים.

ישנם יתרונות משמעותיים במעבר לשעון מדידה דיגיטלי כמו המאבק בגניבות מים וחיבור ישיר בין רשות המים לצרכן. במדריך הבא נסביר מה זה מד מים דיגיטלי, מה היתרונות והחסרונות שלו ואיך מבצעים קריאת מונה במד מים דיגיטלי?

מה זה שעון מים דיגיטלי?

שעון המים המוכר לנו פועל בצורה מכנית כאשר הספרות השחורות מציינות את כמות צריכת המים במ"ק (מטר מעוקב) ומשמשות לקריאת מד המים וחישוב חשבון המים.

מד מים דיגיטלי נראה דומה למדי לשעון המים המסורתי אולם קריאת המונה נעשית על ידי חיישן אלקטרוני שמצוי בתוך השעון והספרות הן דיגיטליות ולא מכניות.

החיישן קולט את המידע ומעביר אותו לשבב אלקטרוני. האינפורמציה מועברת לאחר מכן למערכת שמנוהלת על ידי הרשות המוסמכת לכך ובידה פירוט לגבי צריכת המים של אותו צרכן.

אופן פעולת שיתוף המידע נעשה ברצף של קוד דיגיטלי שמשודר בזמנים קבועים בכל כמה שניות. המונה הדיגיטלי משדר את נתוני הצריכה באמצעות תקשורת אלחוטית למרכז הממוחשב של התאגיד.

מה היתרונות והחסרונות של שעון מים דיגיטלי?

המעבר לשימוש במד מים דיגיטלי יעיל במניעת גניבות מים כיוון שהוא משדר את המידע למוקד.

המונה גם משדר את כל האינפורמציה למחשב תאגיד המים ומגביר את היעילות של עבודת כוח האדם. בנוסף, מד המים מסוגל לקלוט גם זרימת מים חלשה עד לרמה של נזילה סמויה.

ישנם גם חסרונות. בערים בהם מצויה אוכלוסייה גדולה של חרדים, מנהיגי העדה אוסרים שימוש במדי מים דיגיטליים ורשויות המים עומדות מנגד חסרות אונים.

היו מקרים בהם פירקו צרכנים חרדיים את שעוני המים הדיגיטליים והתקינו במקומם שעונים מכניים, כל זאת מחשש לחילול שבת שכרוך בשימוש בהם.

איך מתבצעת קריאת המונה בשעון מים דיגיטלי?

עמודי תשדורת - בשיטה זו הנתונים המצטברים על גבי שעון המים הדיגיטלי עוברים עיבוד אל חדר בקרה. עמודי התשדורת הדיגיטליים שממוקמים כל כמה מאות מטרים, קולטים את המידע ומעבירים את התשדורת למרכז המידע.

מערכת קריאה ברכב - מערכת זו פועלת באופן דומה, אלא שייחודה הוא בכך שהגורם שמעביר מידע אינו סטטי אלא באמצעות רכב נייד. דבר זה מאפשר לכסות שטחים גדולים בטווח זמן קצר יחסית. המערכת המותקנת על גבי הרכב אוספת את המידע באופן אוטומטי מכל מדי המים הממוקמים באזור ומשדרים לה את הנתונים.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מהו שעון מים דיגיטלי?
תפקידו של שעון או מד מים דיגיטלי הוא למדוד את צריכת המים בבניין משותף ובכל דירה בנפרד. עד לפני כמה שנים נעשה שימוש בשעון מים מכני וקריאת המונה נאספה באופן ידני והועברה לחברת המים, כעת זה מתבצע באמצעות חיישן אלקטרוני שמעביר את הנתונים באופן אוטומטי. 
האם ניתן להתקין לבד שעון מים דיגיטלי?
האחריות על התקנת שעוני מים דיגיטליים מוטלת על הרשות המקומית באזורכם או על תאגיד המים המקומי, מה שאומר שלא ניתן להתקין אותם באופן פרטי. בתנאי שאתם לא גרים בשכונה או סביבה חרדית, שם זה עסק מורכב בגלל חילול השבת, התקנת שעון מים דיגיטלי היא עניין של זמן.