4 טיפים לבחירת סיסמאות שקל לזכור וקשה לפרוץ

הסיסמאות מקיפות אותנו בעשרות אתרים שגולשים אליהם, ובעיה גדולה היא ששוכחים איזה סיסמה בחרנו לאיזה אתר. לפעמים אפילו לא זוכרים מה היה שם המשתמש שאיתו נרשמים. לכן, ישנם כלים שיכולים קצת לקהל בתהליך ולזכור בשבילנו גם את השם וגם את הסיסמה

עוד במדריך
השתמשו בשירותי גיבוי סיסמאות צרו גיליון ססמאות הסוואת ססמאות כתובות הימנע מלחזור על סיסמאות

חשוב להגיד לפני הכל - המקום הכי בטוח לשמור בו סיסמה הוא בראש שלנו. כל מקום אחר - פתק, קובץ במחשב, או אפליקציה כזו או אחרת, הוא פחות אמין ופחות בטוח.

מי שבכל זאת מתקשה לזכור, ומעדיף לשמור סיסמאות גם מחוץ לראש, יכול להעזר בשירותים שמיועדים לכך. בין הבולטים שבשירותים הללו, נמצאים Lastpass, Keeper ורבים אחרים.

השתמשו בשירותי גיבוי סיסמאות

בשירותים האלה (שחלק מהאפשרויות שבהם ניתנים בתשלום), גולשים לאתר, מורידים את התוכנה למחשב, וכשמפעילים אותה היא מתקינה תוספים לדפדפנים.

נרשמים בפעם הראשונה, ובוחרים סיסמה ראשית (או "סיסמת על") שאותה חשוב מאוד לזכור.

לאחר מכן, אפשר להוסיף לשירות, שמות וסיסמאות של אתרים שונים (ובהם אתרי קניות, שירותי מייל וכדומה).

ההבטחה של שני השירותים הללו, היא שכל המידע יהיה מוגן באופן מוצפן. ההוספה פשוטה.

נכנסים לאתר, בוחרים ב-Add Site, בוחרים באתר שרוצים להוסיף ומזינים את השם והסיסמה והם נשמרים בשירות.

כך, בפעם הבאה שנכנסים לאתר כלשהו - נניח לפייסבוק מהמחשב, תראו כוכביות ליד שדות השם והסיסמה.

שירות הסיסמאות יקפוץ, יבקש את השם והסיסמה הראשיים שקבעתם לו מראש (בשלב 1) ויכנס בשבילכם לפייסבוק, גם אם שכחתם את הסיסמה לפייסבוק או אפילו את שם המשתמש.

אם אתם משתמשים ביותר ממחשב אחד בעבודה וגם בבית, צריך להוריד בשניהם את התוכנה, אך לא להירשם מחדש.

פשוט מכניסים את השם והסיסמה וכל המידע מתנייד איתכם. מומלץ שלא להיכנס עם התוכנה לאתרים בעלי ססמה ממחשב ציבורי, למשל מלובי של מלון או בספריה ציבורית.

צרו גיליון ססמאות

טכנאי מחשבים ממליצים להשתמש בגיליון עצות המציע רמזים לגבי הסיסמה שלך, תוך הימנעות מלשמור רשימה של סיסמאות שיכולות להיות גלויות לכל עין נודדת.

לעולם אל תכתבו את הסיסמה שלכן בשום מקום שמישהו אחר יכול לראות אותה. עם זאת, כתיבת רמז מסתורי שרק אתם תבינו יכולה בהחלט לעזור.
 

הסוואת ססמאות כתובות

החלטתם בכל זאת לכתוב את הסיסמא שלך? אם אתם חייבים לרשום את הסיסמאות שלכם, לפחות דאגו להסוות אותן בצורה כלשהי. בכל מקרה, שהסיסמא לא תהיה כתובה בפתק או במדבקה על המחשב.

כמה נקודות מסתור טובות לסיסמאות יכולים להיות בין מכתבים או ניירות אחרים או לצד רשימה של מספרי טלפון. רק חשוב לוודא שזה לא כל כך ברור שזו סיסמה. ואם אפשר, לא תכלול את הנעילה של הסיסמה.
 

הימנע מלחזור על סיסמאות

בחירת סיסמה כמו 123456 מושכת אליה צרות. אל תיפלו להרגל הזה. הימנעות מססמאות ותבניות יכולה לעזור להגביר את האבטחה, ובסופו של דבר, תהיה לך סיסמה בלתי נשכחת וייחודית יותר.

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow