תקלות מחשב: כך תתמודדו איתן

תיקון מחשבים הוא עסק יקר, וישנן בעיות שגם הטכנאי המוכשר ביותר לא יצליח לתקן. לכן, הטיפול הטוב ביותר בתקלות הוא מניעתן. קבלו את 5 "הרוצחים השקטים" של המחשב שלכם ודרכים להימנע מהם.

עוד במדריך
הצטברות אבק במחשב מגעים אלקטרוניים רופפים התעייפות של המחשב הפסקות חשמל וקצרים עומס יתר על המחשב
מהסרטים לסוף השבוע ועד לעבודה וללימודים, מהתמונות של הילדים ועד למשחקים, המחשב הביתי הפך כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מחיינו.


ובכל זאת, רובנו לא ממש מקפידים על תחזוקה נכונה, וכך מחסלים את חברינו האלקטרוניים ומספקים שפע של תעסוקה למעבדות תיקון מחשבים.

הנה 5 דרכים בהן תוכלו להגן על המחשב שלכם ממוות בטרם-עת, בלי להיות מומחים גדולים.

הצטברות אבק במחשב

המחשבים הביתיים של ימינו מכילים יותר כוח מחשוב מזה שהיה לחללית אפולו 11, שהנחיתה את האדם לראשונה על הירח. אבל כל הכוח הזה לא עוזר במיוחד כנגד אויב בסיסי ופשוט – אבק.

מרבית המחשבים ממוקמים על הרצפה, או בתוך נישה ייעודית בשולחן, קרוב לרצפה. כמו כן, ריבוי החוטים היוצאים מן המארז גורם לכך שכמעט ואין מזיזים אותו או מנקים את סביבתו. אבק, שערות כלבים וחתולים ולכלוכים אחרים המצטברים סביב מונעים מן החום להיפלט ומפריעים לפעולת המאווררים. מצב זה גורם להתחממות-יתר, לקצרים ולסוף ידוע מראש.

פתרון: שמרו על המחשב ועל סביבתו נקיים והקפידו שדבר לא יחסום את פעולת המאווררים. הקפידו על ניקיון פתח האוורור, ומדי פעם נקו בעדינות את המאווררים עצמם. למותר לציין כי אין לגעת ברכיבי המחשב כאשר הוא פועל ומחובר לחשמל.

מגעים אלקטרוניים רופפים

אחד המחסלים העיקריים של מחשבים, הוא מגעים רופפים. ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום להתרופפות מגעים: מיקום לא טוב של המחשב, הנעה מרובה ולא זהירה (כי אל מול אלו שלא מזיזים או מנקים את המחשב וסביבתו לעולם, יש את אלו שלא מפסיקים לעשות זאת), התחממות יתר של רכיבים וכמובן – אלימות.

ישנו מיתוס נפוץ שמכה או שתיים הן כל מה שדרוש כדי להשיב את המחשב הסורר למוטב. האמת מאחורי המיתוס היא שמחשבים הם מכונות עדינות, ומכה או שתיים יכולות להיות כל מה שדרוש כדי לרופף מגע ולהביא לנתק ו/או לקצר שיגרום נזק לרכיבים, או פשוט יחסל את המחשב.

פתרון: הקפידו להציב את המחשב על משטח ישר, בהתאם לדרישות המארז (רוב המארזים, כיום, נועדו לעמידה), תוך השארת מרווח נשימה של לפחות מספר סנטימטרים למאווררים. כמו כן, בלי מכות! לכם זה יכאב יותר – בייחוד בכיס ובאובדן מידע חשוב.

התעייפות של המחשב

כיוון שהמחשבים הפכו לחלק כה חשוב מחיינו, רבים מאתנו פשוט לא מכבים אותם. לעולם. בינינו, גם חיינו היו מתקצרים אם לא היינו נחים מדי פעם למספר שעות. במקרה של מחשבים, פעילות בלתי פוסקת גורמת להם להתחמם, המאווררים שלהם מתאמצים והופכים אותם ל`שואבי אבק`, עד שהם מושבתים מן החום והמחנק. אף על פי שהנזק לא מורגש בתוך יום-יומיים, או אפילו שבוע-שבועיים, הוא נוצר ומזיק לחומרה.

מנגד, גם כיבוי תכוף מדי, ובייחוד בצורה לא נכונה (למשל, בזמן התקנת עדכונים), יכול לפגוע בקבצי האתחול, לגרום לנזקים לתוכנה ולשלוח אתכם למעבדת תיקון מחשבים.

פתרון: לא צריך לכבות ולהדליק את המחשב כמה פעמים ביום, אבל - הלכתם לאכול? העבירו אותו ל`מצב שינה`. הלכתם לישון? גם המחשב רוצה! כבו אותו ותנו לו לנוח. זה ידידותי לסביבה, זה ידידותי למחשב וידידותי לעצמכם, כיוון שאם לא תתנו לחברכם הדיגיטלי לנוח, בסופו של דבר, הוא יבחר לנוח בעצמו – אולי אפילו באופן סופי.

הפסקות חשמל וקצרים

חיבור למערכת חשמל לא יציבה ואי-שימוש באמצעי מיגון מפני הפסקת חשמל יכולים לגרום לשורה של תקלות קשות כגון ספק כוח, או ראוטר שרוף, מגעים שרופים, פגיעה בקבצי האתחול והרשימה עוד ארוכה. אם מדובר בנזק לרכיב בר-החלפה, יכול להיות שהנזק למערכת לא יהיה חסר-תקנה. אך אם מדובר בנזק לרכיב מרכזי, ייתכן שתיוותרו עם ערימת חלפים למחשב הבא.

פתרון: התקנת אל-פסק, או מגן ברקים על נקודת החשמל. כמו כן, בחורף, בזמן גשמים עזים או סופות ברקים, עדיף לא לקחת סיכונים ולכבות את המחשב לחלוטין. אם יש ברשותכם מחשב נייד, תוכלו להמשיך לעבוד עליו, ללא חיבור לחשמל, עד יעבור זעם.

עומס יתר על המחשב

העמסת יתר על ספק הכוח, המעבד והכונן הקשיח, אף היא רוצחת מחשבים מפורסמת. עומס יתר יכול להיגרם מסיבות כגון: חיבור של יותר מדי התקנים חיצוניים, משחק ממושך במשחקים כבדים, ביצוע פעולות תובעניות, כגון רינדור, עריכת וידיאו וסאונד, או פשוט הפעלה של יותר מדי תוכנות כבדות. עומס היתר גורם לבלאי מוגבר ומקצר את חיי המחשב ורכיביו.

פתרון: השתדלו שלא להעמיס על המחשב יתר על המידה. היו קשובים לאותות מצוקה, כגון עבודה מאומצת במיוחד של המאווררים, האטה בתפקוד, קפיאות וכיו"ב. כמו כן, השתדלו שתהיה התאמה בין איכות החומרה לדרישות התוכנה ולמשימות הדרושות. זאת אחת מן הסיבות שקיימים מחשבים בעלי מפרטים מיוחדים למטרות שימוש שונות.

בשורה התחתונה, לפעמים, לבעיות המורכבות ביותר יש סיבות פשוטות ופתרונות פשוטים לא פחות. תחזוקה נכונה תשמור על תקינות החומרה של מחשבכם, תאריך את חייו ותחסוך לכם זמן, כסף ועוגמת נפש מיותרת.

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow