שיפוץ דירה: איך מתחילים את התהליך?

החלטתם לשפץ את הדירה שלכם, אבל אתם קצת מבולבלים לגבי התהליך, ודי בצדק. במדריך הבא נסביר באלו מקרים עושים שיפוץ, אלו סוגי שיפוץ קיימים ומה עושים לפני שסוגרים עם קבלן שיפוצים?

עוד במדריך
באלו מקרים עושים שיפוץ? אלו סוגי שיפוץ קיימים? מה עושים לפני שסוגרים עם קבלן שיפוצים?

שיפוץ דירה, בין אם מדובר על שיפוץ כללי, חלקי או קוסמטי, הוא סיפור גדול שדורש תקציב גדול, אורך רוח והרבה עבודת הכנה. 

 במדריך הבא נסביר באלו מקרים עושים שיפוץ, אלו סוגי שיפוץ קיימים ומה עושים לפני שסוגרים עם קבלן שיפוצים?
 

באלו מקרים עושים שיפוץ?

 יש סיבות שונות לבצע שיפוץ דירה. יש מי שמשפץ כדי להעלות את ערך הנכס לפני מכירה או כדי למצוא שוכרים בקלות.

יש מי שמשפצים בגלל התרחבות מתוכננת של המשפחה או כאלה שעושים זאת כדי לשפר את איכות החיים.

יש שיפוצים שמבצעים לפני כניסה לבית חדש, או  שיפוץ לשיקום תשתיות של דירה ישנה ומתפוררת שכבר לא נעים לגור בה. 

כל אחד מסוגי השיפוצים מכתיב אסטרטגיה קצת שונה - אבל תמיד, תכנון מוקדם של עבודת שיפוצים, פשוטה או מורכבת, חלקית או כללית, הוא מרכיב חיוני בהצלחת הפרויקט.

עליכם לדעת למה אתם נכנסים, להתייעץ, לעבוד בצורה מסודרת ולהתכונן להפתעות.

אלו סוגי שיפוץ קיימים?

 שיפוץ קוסמטי - אופציה זולה שמתאימה למי שיש תקציב קטן ורוצה לשדרג מעט את הדירה: צביעה, החלפה נקודתית של ארונות, החלפת אריחי קרמיקה או הנמכות גבס וכדומה.

אם יש לכם ידיים טובות ואתם מוכנים להשקיע זמן גם בחיפושים ובמיקוח, יש לכם סיכוי להרים שיפוץ כזה בעלות של לא יותר מכמה אלפי שקלים - כמובן, בלי לספור את שעות עבודה.

במקרים אחרים ניתן לנהל את העבודה מול קבלן השיפוצים בצורה עצמאית ולרוב הפרויקט יימשך מיום אחד ועד שבוע.

שיפוץ חלקי - יכלול חידוש והחלפה של חדרי אמבטיה, שירותים ומטבח - כמובן, חלקם או כולם על פי הצורך - החלפת חלונות, החלפה חלקית של מערכת חשמל ואינסטלציה. כאן אנחנו כבר מדברים על עבודות שדורשות בעלי מקצוע מנוסים והשקעה של אלפי שקלים.

אם אתם בקיאים בתחום ניתן לנהל שיפוץ כזה לבדכם אולם כדי לדעת שמדובר בכמעט משרה מלאה לזמן קצוב. פעמים רבות כדאי לגבש תכנית ואותה להגיש לקבלן השיפוצים.

שיפוץ כללי - שבירת קירות, החלפת רצפות, סניטריה, חשמל, אינסטלציה, תאורה, וכל מה שכלול בסוגי השיפוצים האחרים. במקרה הזה מדובר על הוצאה של עשרות אלפי שקלים, כמובן בהתאם למקרה.

במקרים כאלו כמעט חובה להיעזר בשירותי אדריכל או מעצב פנים על מנת לגבש תכנית כוללת וכתב כמויות שאיתם ניתן לבצע סקר שוק אצל קבלני שיפוצים.

מה עושים לפני שסוגרים עם קבלן שיפוצים?

לפני הפנייה לקבלן שיפוצים, הגדירו לעצמכם בדיוק מה אתם רוצים לשפץ ומה הסכום שאתם יכולים להרשות לעצמכם להשקיע. השאירו מרווח ביטחון של 10 עד 20 אחוז כשאתם מגדירים לשיפוצניק מסגרת תקציבית - על כל צרה שלא תבוא.

כדאי לבקש הצעות מחיר ממספר קבלנים, כשמכל אחד מהם יש לקבל מפרט של העבודה, החומרים, המחיר של כל מרכיב. לוחות הזמנים של העבודה צריכים להופיע בהצעת המחיר.

מקובל לשלם לקבלן בתשלומים, בהתאם להתקדמות בעבודה, וכדאי שתבהירו מראש שזו השיטה המועדפת גם עליכם.

דרך פשוטה היא לחלק את התשלום לשלושה: שליש כמקדמה, שליש עם סיום העבודה, ושליש באמצע. בשיטה הזו לקבלן יש תמריץ להתקדם בפרויקט בהתאם לתוכנית.

אל תתביישו להתמקח ולבקש שינויים בהצעה, אבל עשו זאת ברוח טובה וזכרו כי לגמישות מצד הקבלן יכולות להיות השלכות שיתבטאו במחיר ובמועד סיום העבודה.

מחירון שיפוצים

המחירים כוללים מע”מ

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.

הדבקת ריצוף: כל מה שחשוב לדעת

זקוקים להדבקת ריצוף? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול השיפוצניק לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה הדבקת ריצוף? כל התשובות בפנים.

צביעת דירה: כל מה שצריך לדעת

צריכים לצבוע את הדירה ואין לכם מושג מאיפה להתחיל? אל תדאגו, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. איך מתנהלים מול הצבעי לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה זה כתב כמויות?
כתב כמויות הוא מסמך המפרט את פעולות השיפוץ ואת העלות של כל אחת מהן: פירוק והריסה, חשמל, גבס, טיח, אינסטלציה, תשתית גז, איטום, ריצוף ועוד. ליד כל סעיף יצוינו הפרטים הרלוונטים לבנייה (סוג הריצוף, כמות מ"ר וכו'). את כתב הכמויות יכול להכין אדריכל, מעצב פנים, קבלן שיפוצים או מהנדס בניין.